zomeractiviteiten De Scheepsjoagers

 Na een bijzonder geslaagd zomerfeest in Muntendam op 31 mei, werd tijdens de Pinksterfeesten in Delfzijl een uitstekend optreden verzorgd.

 Onderstaande Foto Delfzijl.

 Onder prima weersomstandigheden hebben duizenden bezoekers genoten van De Scheepsjoagers.

Op  zondag 15 juni waren we het “cadeautje” voor mevrouw Hendriksen, die haar 89e verjaardag vierde. Het werd op de Ommelanderwijk een bijzonder gezellige middag.

In deze drukke junimaand werd op zaterdag 21 juni ook opgetreden op het “Matjesfestival” in het Duitse Zeven, dichtbij het bekende Seedorf. Vele zoute haringen werden naar binnen gewerkt en onze muzikale inbreng was uiteraard weer prima. Tijdens deze trip werden we ondersteund door onze partners  en dit leverde een ouderwets gezellige dag op.

Vrijdag 4 juli stond in het teken van de “schnitzels”. In het Duitse Rhede werd in het Schnitzelrestaurant Olle Rheen een optreden verzorgd. Een uitverkocht restaurant genoot hier van het optreden van De Scheepsjoagers.

 

In  Haaksbergen wordt ieder jaar in juli een groot cultureel festival georganiseerd waaraan ook De Scheepsjoagers al een aantal jaren deelnemen. Ook dit jaar waren De Scheepsjoagers weer graag geziene gasten. Het slot van de dag viel letterlijk in het water want vlak voor de finale samenzang viel het water met bakken uit de hemel.

 

De zomeractiviteiten werden afgesloten in het Duitse Rödinghausen tussen Osnabrück en Hannover. Het gastkoor Shanty-Chor Bruchmühlen organiseert hier al jaren een groot festival waaraan tal van bekende koren deelnemen. Dit jaar waren De Scheepsjoagers, o.l.v. der Fliegende Holländer, Nico Dijkman, ook van de partij. Het werd een grandioos succes, waarbij het publiek op de banken ging en steeds om ‘Zugabe, Zugabe…….. vroeg. Een geweldig besluit van de zomeractiviteiten waarbij we uiteraard vervoerd en veilig thuisgebracht werden door Deiman Winschoten.. De Scheepsjoagers kunnen met een goed gevoel op zomerreces en gaan op 7 september weer los tijdens de Havenfeesten in Papenburg.

 

 

© 2014 Shantykoor 'De Scheepsjoagers' Muntendam, alle rechten voorbehouden. admin
Webdesign: www.2smart.nl