De Scheepsjoagers in de Jordaan

muntendam 020

De Menterne in Jordanese sferen
Ruim acht honderd fans van De Scheepsjoagers werden onder de welluidende klanken van het draaiorgel De Zwarte Dorus welkom geheten bij hun entree in het Mekka van de Shantywereld De Menterne.
De bezoekers werden binnen verrast door het combo van De Scheepsjoagers die prachtige Amsterdamse nummers, Tulpen uit Amsterdam, Bij ons in de Jordaan enz. ten gehore brachten.


De decorcommissie had een prachtige Jordanese kroeg nagebouwd en alle ingrediënten waren aanwezig om er een gezellige avond van te maken.
Het thema van de avond was Amsterdam in het algemeen en de Jordaan in het bijzonder. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam was gevraagd om de presentatie van de avond te doen maar moest dit helaas afzeggen. Hij stuurde wel zijn ambtsketen zodat voorzitter Koos Brouwer uit zijn naam de presentatie kon doen.
Talloze bekende Amsterdammers, Johnny Jordaan, André Hazes, Willeke Alberti, Rita Corita, Dorus en een aantal matrozen en havenwerkers bevolkten de kroeg. Als kroegbaas fungeerde Menterne beheerder Harrie Haan. Als speciale gast was Dick Tailleur uitgenodigd om zijn Sam en Moos-moppen op de hem zo karakteristieke manier te vertellen.
In drie blokken van acht nummers lieten De Scheepsjoagers zien en horen dat Shantymuziek en muziek van de Waterkant op deze manier, meestal vierstemmig gezongen, tot prachtig entertainment kan leiden.
Teleurstellend is het steeds maar weer dat geen enkele regionale krant of RTV Noord verslag doet van dit groots spektakel.

 

© 2014 Shantykoor 'De Scheepsjoagers' Muntendam, alle rechten voorbehouden. admin
Webdesign: www.2smart.nl